Kaerajahus paneeritud kanafilee

Paneeritud kanafilee, ahjukartuli ja kodujuustu-paprika-kurgi salatiga

  • 1 pakk kanafileed
  • 1 muna
  • kaerajahu
  • 50 ml piima
  • 6 suuremat kartulit
  • praadimiseks kookoserasva
  • kartulitele võid
  • 1 paprika
  • 200 g jääsalat
  • 100 g kodujuust
  • 100 g maitsestamat jogurtit 2, 5 %

  1. Lõika kanafilee 100-120 g tükkideks. Võta lihahaamer ning toidukile. Tambi läbi toidukile lihatükid 1 cm paksusteks , võimalikult ühtlaselt.
  2. Pane tükid kaussi vala peale 50 ml piima ning maitsesta karri, cayenni pipra ning vegeta maitseainega. Lase kanal 10 min külmikus maitsestuda.
  3. Pese kartulid ning lõika sektoriteks. Maitsesta kartulimaitseaine ning soola ja tilliga. Lisa 10 g võid. Kuumuta ahi 180 c ning pane kartulid sinna küpsema, Vajadusel pööra kartuleid nõu sees. Ise lõikan kartuli peale pisikesed võitükid, et need seal ilusti sulaksid.
  4. Klopi lahti muna ning lisa eraldi taldrikule ka kaerajahu.
  5. Kasta fileetükk muna sisse ning pane seejärel kanafilee kaerajahuga taldrikule. Võta kauss enda kätte ning kergete saputavata edasi-tagasi liigutustega kattub fileetükk ilusti jahuga. Pööra tükk teistpidi ning tee sama. Nii on kõige lihtsam ja parem viis saavutada hea katvus.
  6. Valmista kõik tükid ette ning aste taldrikule. Kuumuta pann ning lisa kookoserasv pannile. Ise praen 3 tk kana 10 g kookoserasvas. Selleks, et kana jääks krõbe ning mahlane on vaja kasutada normaalses koguses rasvainet ning head panni.
  7. Küpseta mõõdukal kuumusel kana esmalt esimeselt pool valmis seejärel keera. Kana peaks olema ilusti kuldpruun.
  8. Kui kana ja kartul on valmis tükelda paprika, kurk ning jääsalat. Lisa sinna 100 g kodujuustu ja veidi maitsestamata jogurtit. Haki sisse ka till ning murullauk. Sega salat.

NB ! Jälgi taldrikureeglid. Keskmisele naisterahvale piisab 1 tükist 100 g lihast, 250 g kartulist (tooraine), 200 g salatit.

Head katsetamist

Teie personaaltreener

Liina

 

Kirjuta kommentaar