Miks tasub tatart süüa? (+ retsept)

Miks tasub tatart süüa?

Tatratangudes on rohkesti valke (üle 10 %) ning need on kergelt seeduvad. Lisaks sellele sisaldab tatar ka asendamatuid aminohappeid nagu arginiin ja lüsiin. Tatra suurepärane lisaväärtus on see, et see on sobilik ka gluteenitalumatutele inimestele. Rasvu on tatratangudes suhteliselt vähe ( ligi paar %) Kõige rohkem sisaldab tatar süsivesikuid. Tegu pole mitte suhkrute , vaid polüsahhariididega, mis on meie tervisele soodsa mõjuga. Lisaks sellele on tatras ka piisavalt kiudainet, mis tähendab, et seedumisel jõuab glükoos tärklisest verre suhteliselt pika ajavahemiku vältel, kindlustades stabiilse veresuhkru taseme.

Tatratangu süües saab organism

  • Rikkalikult magneesiumi, fosforit, mangaani- vaske ja rauda,
  • Kaaliumit, tsinki ja seleeni
  • B-grupi vitamiine(B1, B3, B5 ja B6)
  • Foolhapet
  • E-vitamiini

 Proovi seda särtsakat chillist kalkunikastet keedetud tatraga ( 2 portsu jagu)

 

Selleks läheb vaja:

  • pool sibulat
  • 1 küüslauguküüs
  • pool paprikat
  • väike suvikõrvits
  • 1 spl õli
  • 200 g kalkunirinnaliha    
  • väike punane tšillikaun
  • pool purki purustatud tomateid (400g)
  • pool purki punaseid konservubasid (400g)
  • sool
  • must pipar

Valmistamine

  1. Koori ning haki sibul ja küüslauguküüned. Poolita paprika ja lõika väikesteks tükkideks. Suvikõrvits tükelda kuubikuteks.

 

  1. Lõika kalkuniliha väikesteks kuubikuteks ja pruunista poti põhjas õlis. Lisa hakitud tšilli, sibul ja küüslauk, hauta 5 minutit. Lisa paprika, suvikõrvits ja purustatud tomatid. Kuumuta keemiseni, siis keera kuumust veidi maha ja hauta 10 minutit. Vajadusel lisa vett.

 

  1. Lisa nõrutatud oad ja hauta veel veidi minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri keedetud tatraga.

 

Head katsetamist

Teie Personaaltreener

Liina

Kirjuta kommentaar